Hoe deelnemen?

Jouw missie is om zoveel mogelijk soorten planten en dieren in en rondom je huis te identificeren, van 22 mei middernacht tot 24 mei middernacht, 48 uur speurplezier voor jong en oud! En hiervoor hoef je geen ervaren natuurspecialist te zijn. Het enige wat je nodig heb is een smartphone en een app om te downloaden. De artificiële intelligentie zal het identificatiewerk voor jou doen! Zullen we?

Neem deel in 4 stappen!

Installeer

Installeer de app ObsIdentify.

(AndroidIOS)

Zoek

Ga op zoek naar wilde planten en dieren in de buurt van je woning tijdens het weekend van 23-24 mei.

Fotografeer

Neem een foto van elke plant of dier. De app helpt je de soort herkennen.

Stuur

Stuur je waarneming door via de app.

Bekijk hier hoe eenvoudig de app te gebruiken is. Hulp nodig bij de installatie? Klik hier.

Wil je weten hoeveel verschillende insecten, vogels en planten je waargenomen hebt? Ga naar waarnemingen.be, log in met je ObsIdentify-logingegevens en bekijk al je waarnemingen!

Financiering

#HOMEsafari is een actie die kadert binnen het project Groene Pioniers van Plantentuin Meise, een burgerwetenschapsproject gefinancierd door het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid.

COVID-19

Plantentuin Meise verzoekt alle deelnemers de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in acht te nemen. Voor meer informatie omtrent deze maatregelen, raadpleeg info-coronavirus.be (FOD Volksgezondheid).