#HOMEsafari creatief

Wat kan jij doen om de biodiversiteit een handje te helpen? Kijk hier voor tips.

Paddenstoel rebussen

Paddenstoelen hebben de grappigste namen 😀 Kan jij ze op naam brengen? De Koninklijke Vlaamse Mycologische Vereniging maakte speciaal voor #HOMEsafari deze mooie rebus, elke tekening verwijst naar de Nederlandse naam van een zwammensoort. Vind jij ze alle 20?

Recepten met ingrediënten uit de natuur

Leuke receptjes met allerlei plantensoorten die je gegarandeerd als ‘on’-kruid in je tuin zal terugvinden.

Stoepplantjes

Stoepplantjes zijn super fascinerend en je vindt ze overal! Voor leuke proefjes, info en tekeningen over stoepplantjes, neem een kijkje op: www.stoepplantjes.nl, een project van Hortus botanicus Leiden.

Hoe vang je allerlei kriebelbeestjes in en rondom je huis?

Maak je eigen insectenzuiger. Vind de instructies hier en bekijk de video hier.

Nachtvlinders zoeken in de tuin met mottenvanger Bart Van Camp. Bekijk hier hoe je deze prachtige nachtvlinders het best kan vangen.

Jeugdbond voor Natuur en Milieu

De Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) heeft enkele leuke video’s met tips en opdrachtjes gemaakt om aan natuurstudie te kunnen doen vanuit je eigen huis. Bekijk ze allemaal hier.

Financiering

#HOMEsafari is een actie die kadert binnen het project Groene Pioniers van Plantentuin Meise, een burgerwetenschapsproject gefinancierd door het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid.

COVID-19

Plantentuin Meise verzoekt alle deelnemers de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in acht te nemen. Voor meer informatie omtrent deze maatregelen, raadpleeg info-coronavirus.be (FOD Volksgezondheid).